Goedkope, erkende dakdekker nodig?

Goedkope dakdekker – 24/7 bereikbaar – Vakwerk!

085 500 1369


Nu bereikbaar.


Dakdekker Breda

Een dakdekker uit Breda voert al jouw dakwerken snel en efficiënt uit. Last van lekkages of andere beschadigingen op het dak? Met de hulp van een dakdekker zijn deze problemen zo verholpen en lopen de kosten niet te hoog op. Op zoek naar een dakdekkersbedrijf in jouw regio?

Start nu je gratis offerteaanvraag.

Je ontvangt dan zo snel mogelijk een prijsopgave van een dakdekker bij jou in de buurt. Geen zorgen, de offerteaanvraag is helemaal gratis en er zitten geen verdere verplichtingen aan verbonden. Je zit dus nergens aan vast!

Op deze pagina krijg je meer informatie over de dakwerken die dakdekkers uitvoeren en wat dit ongeveer kost. Je krijgt informatie over onder andere dakdekken, dakinspecties en -renovaties.

Dakdekker nodig?

Dakdekker nodig voor reparatie, onderhoud of een grote renovatie?

Gratis dakdekker offerte

Vraag een gratis offerte aan en ontdek de scherpe prijzen!

Altijd in de buurt

Door ons grote netwerk, is er altijd een dakdekker in je regio beschikbaar!


dakdekker Breda

Snel in contact met een goedkope, erkende dakdekker

Op zoek naar een allround dakdekker bij jou in de buurt? Bel naar 085 500 1369 en kom direct in contact met een dakdekkersbedrijf in Breda. Er is altijd een goedkope dakdekker beschikbaar: in geval van spoed staat de dakdekker zo snel mogelijk bij jou voor de deur.


Direct contact met een erkend dakdekker?

Bel en kom direct in contact met een goedkope, erkende dakdekker.


Hebben jouw dakwerken geen haast? Je kunt dan een gratis offerte aanvragen. Je ontvangt zo snel mogelijk de prijsopgave van een dakdekkersbedrijf in jouw regio: gratis en helemaal vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast!Wat kost een dakdekker?

De kosten van dakwerken zijn heel erg afhankelijk van de klus die je laat uitvoeren. Houd voor een renovatie rekening met kosten rond de €75,- tot €100,- per m². Laat je dakonderhoud uitvoeren dan liggen de kosten eerder rond de €14,- tot €18,- per m² voor een plat dak, en tussen de €15,- tot €18,- per m² voor een hellend dak.

Wat kost een dakdekker per uur?

Het uurtarief van een dakdekker in Breda verschilt per dakdekkersbedrijf. Erkende dakdekkers rekenen een uurtarief van ongeveer €35,- tot €45,- per uur. Dit is inclusief de btw en arbeidskosten.

Kosten dakdekker


Omschrijving Type dak Kosten dakdekker, inclusief arbeid en BTW*
Uurloon Alle typen daken €35,- tot €45,- per uur
Dakreparatie Plat dak €250,- tot €300,- per m²
Dakrenovatie (verwijderen oude bedekking en laten plaatsen van nieuwe dakbedekking) Plat dak €75,- tot €100,- per m²
Dakonderhoud Plat dak €14,- tot €18,- per m²
Nieuwe dakbedekking Plat dak €45,- tot €55,- per m²
Dakreparatie Hellend dak €150,- tot €350,- per m²
Dakrenovatie (verwijderen oude bedekking en laten plaatsen van nieuwe dakbedekking) Hellend dak €75,- tot €130,- per m²
Dakonderhoud Hellend dak €15,- tot €18,- per m²
Nieuwe dakbedekking Hellend dak €50,- tot €120,- per m²

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten, die sterk per dakdekker variëren. Vraag daarom een gratis offerte aan, en ontdek de exacte prijs!


Wat beïnvloedt de kosten van een dakdekkersbedrijf?

De prijzen van dakwerken lopen enorm uiteen en verschillen per situatie. Dat komt omdat de prijs van een dakdekkersbedrijf in Breda afhankelijk is van verschillende factoren. Het type dak speelt hierin een grote rol: onderhoud op een hellend dak is vaak duurder dan onderhoud op een plat dak. Ook het soort dakbekleding is van invloed op de kosten, evenals de voorrij- of afvoerkosten.

De totale kosten van de dakwerken zijn afhankelijk van:

 • Het uurtarief van de dakdekker
 • Eventuele voorrij- en afvoerkosten
 • Het type dak (plat of hellend)
 • De dakbekleding

Dakdekker prijs per m² of prijs per uur?

De meeste erkende dakdekkers rekenen een vaste prijs per m² of juist een uurtarief.

Wat is voordeliger?

Het voordeel van een prijs per m² is dat je vooraf precies weet wat je dakwerken in Breda gaan kosten. Je staat achteraf dus niet voor vervelende verrassingen. Gaat het om een complexe klus, dan rekent de allround dakdekker sneller een uurtarief. Hier heb je zelf vaak geen invloed op.


Met spoed een dakdekker in Breda nodig?

Bel voor direct contact met een erkende en goedkope dakdekker in jouw regio!

Bel 085 500 1369


Nu bereikbaar.dakwerken Breda

Welke dakwerken in Breda?

Dat dakdekkers in te schakelen zijn voor veel verschillende werkzaamheden is duidelijk. Maar wat doet een dakdekker?

Een dakdekker voert verschillende werkzaamheden aan het dakoppervlak uit, om daarmee de kwaliteit van het dak te behouden of te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan een dakreiniging: vervuiling tast het dakoppervlak aan, waardoor er sneller beschadigingen ontstaan. De dakdekker voorkomt dit, door alle vervuiling te verwijderen. Voor een reiniging voert het dakdekkersbedrijf in Breda vaak een inspectie uit. Hierbij brengt hij alle zwakke plekken en kleine beschadigingen in kaart. Deze herstelt hij direct, zodat je echte schade voor blijft!

Hoe lang duren dakwerken?

Dit is volledig afhankelijk van de werken die je door het dakdekkersbedrijf laat uitvoeren. Een reparatie is vaak binnen een paar uur uitgevoerd, een inspectie neemt ongeveer een uurtje in beslag.

Dakdekkers zijn onder andere in te zetten voor deze dakwerken in Breda:

 • Dakrenovatie: het vernieuwen van het dak.
 • Dakonderhoud: het herstellen van kleine beschadigingen en verwijderen van vervuiling.
 • Dakinspectie: het in kaart brengen van alle zwakke plekken op het dakoppervlak, de resultaten staan beschreven in een dakinspectie rapport.
 • Dakreiniging: het verwijderen van mossen, algen en andere vervuiling.
 • Dakreparatie: het herstellen van beschadigingen in het dakoppervlak.

Kwalitatieve dakwerken in Breda!

Bel voor direct contact met een allround dakdekker bij jou in de buurt.


dakonderhoud Breda

Dakonderhoud Breda

Eén van de dakwerken die veel mensen graag uitbesteden aan een dakdekkersbedrijf, is het dakonderhoud in Breda. Met het werken op hoogte is er altijd het risico op valpartijen: wij raden daarom altijd aan het dakonderhoud uit te besteden aan een ervaren maar goedkope dakdekker! Een dakdekker kan, eventueel met een hoogwerker, overal gemakkelijk bij.

Hoe gaat dakonderhoud in z’n werk?

Het dakdekkersbedrijf voert vaak eerst een inspectie uit, zodat hij weet welke onderhoudswerken hij moet uitvoeren. Daarna maakt hij jouw dakoppervlak goed schoon en pakt hij eventueel zelfs de dakgoten aan!

Wil jij ook je dakonderhoud in Breda uitbesteden? Vraag dan een gratis offerte aan en ontvang snel een scherp geprijsde prijsopgave!Welke werkzaamheden vallen onder dakonderhoud?

Goed dakonderhoud bestaat uit een aantal verschillende werkzaamheden:

 • Een dakinspectie
 • Een dakreiniging
 • Een dakcoating

Een inspectie is belangrijk, zodat de dakdekker uit Breda precies weet waar hij bij het onderhoud op moet letten. Daarna maakt hij het dakoppervlak goed schoon. Als het nodig is, reinigt het dakdekkersbedrijf ook jouw dakgoten. Zo blijft de hemelwaterafvoer goed werken, en ontstaan er geen vochtproblemen. Na de reiniging kunt u het dak laten coaten. Dit voorkomt vervuiling een geeft het dakoppervlak een vernieuwde uitstraling.

Dakinspectie Breda, waarom belangrijk?

Een dakinspectie in Breda is een belangrijk onderdeel van dakonderhoud.

Wat is een dakinspectie precies? Een onafhankelijke dakinspectie houdt in dat de dakdekker het dakoppervlak controleert op beschadigingen en zwakke plekken. Deze brengt hij volledig in kaart en voert daarna kleine herstelwerkzaamheden uit. Door jaarlijks een dakinspectie in Breda uit te voeren, weet je zeker dat je een lekkage voor blijft.

Kan ik een dakinspectie zelf uitvoeren?

We raden je aan om hiervoor altijd erkende dakdekkers in te schakelen. Deze brengen alle zwakke plekken in kaart, ook de problemen die je zelf misschien over het hoofd ziet. Met de hulp van een ervaren dakdekkersbedrijf ben je dus verzekerd van het beste resultaat. De kosten voor een dakinspectie liggen rond de €150,- tot €250,- bij een plat dak.

Kosten van dakonderhoud

De kosten van dakonderhoud verschillen per klus. Het schoonmaken van de dakgoten kost ongeveer €5,- per strekkende meter. Heb je een dakgoot van 6 meter lang, dan liggen de totale kosten rond de €30,-. Voor het reinigen van de dakpannen betaal je gemiddeld €14,- tot €17,- per m². Je kunt er eventueel voor kiezen om het dak daarna te coaten. Dit kost ongeveer €15,- per m².


Wat kost dakonderhoud?

Type dakonderhoud Gemiddelde kosten van dakonderhoud*
Gemiddelde kosten van dakonderhoud* €5,- per strekkende meter
Schoonmaken dakpannen met stoom en wegkrabben mos €14,- tot €17,- per m²
Dak coaten €15,- m²

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan en ontdek de exacte prijs!


Dakonderhoud in Breda?

Vraag snel een gratis offerte aan en profiteer van scherpe prijzen!


dakrenovatie Breda

Dakrenovatie Breda

In sommige gevallen is een reparatie niet voldoende, en moet je een dakrenovatie in Breda laten uitvoeren. Een renovatie kan twee dingen betekenen:

 • Het vernieuwen van het dak
 • De dakconstructie vervangen

De dakconstructie vervangen komt niet heel vaak voor, alleen als deze heel erg is aangetast door houtrot. Een nieuwe dakconstructie wordt ook nog wel eens geplaatst tijdens een grote renovatie van met name oudere huizen. Hiermee kun je namelijk ook het daktype te veranderen. In de praktijk gaat het echter vaak om het vervangen van het dakleer of de dakpannen.

Ben je op zoek naar een dakdekkersbedrijf uit Breda? Vraag dan gratis een scherpe offerte aan.Wanneer is een dakrenovatie nodig?

Wanneer jij je dak moet renoveren, is onder andere afhankelijk van de afwerking op je dak. De gemiddelde levensduur van een dakafwerking ligt tussen de 30 tot 50 jaar. Heb je keramische dakpannen of dakleien, dan loopt de levensduur op tot wel 100 jaar!

Het is verstandig om de dakafwerking na het verstrijken van de gemiddelde levensduur preventief te vervangen. Zo voorkom je veel lekkages in het dakoppervlak. Natuurlijk is het in sommige gevallen belangrijk om al eerder het dak te renoveren: bijvoorbeeld als er te veel beschadigingen ontstaan of als je zelf toe bent aan een ander dak.

Wanneer moet ik de dakwerken laten uitvoeren?

Bijvoorbeeld als je het dak al regelmatig hebt laten repareren. Een reparatie maakt het dak waterdicht, maar creëert ook een zwakkere plek.

Dakrenovatie bij een plat dak

Een dakrenovatie in Breda bij een plat dak bestaat vaak uit het vernieuwen van het dak. Je hebt hierbij de keuze uit verschillende materialen:

 • Bitumen
 • EPDM
 • Pvc

De dakdekker uit Breda verwijdert eerst het oude dakleer. Hij voert dit, als jij dat graag wil, ook voor je af. Zo blijf je niet met puin in je tuin of garage achter! Daarna zal hij het dak bedekken. Hoe dakdekkers het dak bedekken, is afhankelijk van het materiaal. Bitumen plaatsen ze in stroken terwijl ze EPDM in één geheel aanbrengen.


Video: dakdekker aan het werk

Bekijk de werkwijze bij het plaatsen van nieuwe bitumen dakbedekking.


Dakrenovatie bij een schuin dak

Heb jij een schuin dak? De materialen voor hellende daken gaan doorgaans langer mee, waardoor je minder vaak hoeft te dakdekken. Laat je het dak wel bedekken, dan heb je de keuze uit materialen zoals:

 • Dakpannen
 • Leien
 • Riet

Laat je het dak bedekken met dakpannen? Dan verwijderen de vakmannen eerst de oude dakpannen. Bovenaan slaan de dakdekkers de pannen goed vast, en werken daarna hun weg naar beneden. Ook de onderste rij dakpannen zetten ze goed vast.

Dakrenovatie subsidies?

Op dit moment is er geen landelijke subsidie voor dakrenovaties. Er zijn daarnaast wel gemeentes of provincies die een plaatselijke subsidie aanbieden voor renovaties. Of dit in jouw gemeente ook het geval is, check je gemakkelijk via energiesubsidiewijzer.nl .

Als je investeert in een nieuw dak, dan kun je ook overwegen om het dak direct te isoleren. Als je dit doet heb je namelijk mogelijk recht op een goede isolatiesubsidie. Zo houd je de kosten zo laag mogelijk!

Vergunning nodig voor dakrenovatie?

In veel gevallen hoef je geen vergunning aan te vragen voor een dakrenovatie in Breda. Dat komt omdat het dakdekken vaak weinig invloed heeft op de uitstraling van je dak. Kies je voor een andere dakafwerking? Dan kan het voorkomen dat je in jouw gemeente een vergunning nodig hebt. Als je een dakdekker uit Breda inschakelt om zonnepanelen te leggen heb je ook geen vergunning nodig, mits je voldoet aan de restricties.

Hoe zit het met een asbest dak?

Als je een golfplaten asbestdak wilt verwijderen, dan moet je hiervoor wel een vergunning aanvragen bij de gemeente.

Dakrenovatie kosten

Laat jij je dak renoveren? De kosten zijn afhankelijk van de materialen die je kiest, het type dak en natuurlijk het dakoppervlak.

Een plat dak vervangen kost je ongeveer €75,- tot €100,- per m². Bij een totaal dakoppervlak van 45 m² liggen de kosten rond de €3.375,- tot €4.500,-. Een hellend dak vervangen is vaak iets duurder. De gemiddelde kosten liggen tussen de €75,- tot €130,- per m². Bij een dakoppervlak van 45 m² betaal je dan ongeveer €3.375,- tot €5.850,-.


Wat kost een dakrenovatie?

Type dakrenovatie Type dak Gemiddelde prijs per m²* Gemiddelde totaalprijs bij een dak van 45m²
Verwijderen van oude bedekking + plaatsen van nieuwe dakbedekking Plat dak €75,- tot €100,- per m² €3.375,- tot €4.500,-
Verwijderen van oude bedekking + plaatsen van nieuwe dakbedekking Hellend dak €75,- tot €130,- per m² €3.375,- tot €5.850,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag een gratis offerte aan en ontdek de exacte prijs!Toe aan een dakrenovatie in Breda? Vind een dakdekker!

Vraag een gratis offerte aan en profiteer van de scherpste prijzen.

Gratis offerte ontvangen


goedkope dakdekker Breda

Wat kost dakbedekking?

Wie zijn of haar dak laat vervangen heeft zelf een grote invloed op de kosten. Dat komt doordat de prijzen van verschillende dakafwerkingen enorm verschillen!

Stel: jij laat je plat dak vervangen: voor bitumen betaal je slechts €45,- per m². EPDM is iets duurder, gemiddeld €55,- per m². Laat jij je plat dak vervangen door een groendak, houd dan rekening met een gemiddelde prijs van €55,- per m².

Nieuw hellend dak? De prijzen voor dakpannen starten rond de €50,- per m2. Kies je voor kleidakpannen met een iets langere levensduur, dan betaal je ongeveer €60,- per m2.


Dakbedekking prijzen

Wat? Gemiddelde prijs per m², inclusief btw Gemiddelde levensduur*
Plat dak
Bitumen €45,- 25 jaar
EPDM €50,- 40 jaar
Groendak** €55,- 60 jaar
Hellend dak
Betondakpannen €50,- 30 jaar
Kleidakpannen €60,- 50 jaar
Leien €70,- 40 jaar
Aluminium €75,- 50 jaar
Zink €80,- 100 jaar
Riet €100,- 40 jaar
Koper €120,- 80 jaar

* Dit is de gemiddelde levensduur. In de praktijk gaat de dakbedekking vaak veel langer mee. Het is wel aan te raden om na deze tijd de bedekking goed in de gaten te houden voor eventuele beschadigingen.
** Groendak wordt vaak geplaatst op een onderlaag van EPDM. Deze kosten moet je er dus bij rekenen.


Dakdekker nodig? Vind een geschikt dakdekkersbedrijf in Breda!

Vraag snel een gratis offerte aan en profiteer van de laagste prijzen.

Gratis offerte ontvangen


Keurmerken dakdekkersbedrijf

Keurmerken zijn bedacht om het leven van consumenten iets makkelijker te maken. Een keurmerk wordt namelijk uitgegeven door een onafhankelijke organisatie, aan dakdekkers die voldoen aan strenge kwaliteitseisen.

Op welke keurmerken moet ik letten?

Een belangrijk keurmerk in de dakdekkersbranche, is dakmerk. Een dakmerk-dakdekker is gespecialiseerd in platte daken. Meer over dit keurmerk vind je op dakmerk.nl.

Daarnaast is NDA (Nederlandse Dakdekkers Associatie) een goede branchevereniging voor dakdekkersbedrijven die streven naar een hoger kwaliteitsniveau. Meer hierover lees je op nda.nl.

Betekent dit dat een dakdekkersbedrijf zonder keurmerken geen goede keuze is?

Nee hoor: een niet gecertificeerd dakdekkersbedrijf kan natuurlijk ook goede kwaliteit afleveren. Blijf altijd om referenties vragen en vraag in je omgeving om ervaringen. Zo krijg je een duidelijke indruk van de kwaliteiten en klantvriendelijkheid van het dakdekkersbedrijf in Breda.

dakdekkersbedrijf Breda

Voordelen inschakelen dakdekkersbedrijf Breda

 • De dakwerken zijn door een dakdekkersbedrijf een stuk sneller uitgevoerd.
 • Met de hulp van een dakdekker uit Breda ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit.
 • Veel dakdekkers bieden een goede garantie.
 • Je hoeft zelf niet het hoge dak op te klimmen.


Recent aangevraagde offertes voor dakwerken:


Dakrenovatie bij plat dak - Eindhoven
Uitgebreide dakinspectie in Tilburg
Dakgoten schoonmaken in - Breda
Dakrenovatie bij schuin dak - Den Bosch
Nieuwe dakbedekking plaatsen - Helmond
Dakdekker voor onderhoud - Etten-Leur
Dakdekker voor reparatie - Uden
Dakdekker voor dakreiniging - Waalwijk
Bitumen verwijderen + nieuwe dakbedekking plaatsen - Veghel
Dakrenovatie + extra isolatie - Roosendaal
Dakinspectie + onderhoud in Oss
Dak coaten - Bergen op Zoom
Dakpannen schoonmaken - Oosterhout
Dakdekker met spoed in Veldhoven
Uitgebreide dakdekker offerte in Rosmalen
Goedkope dakdekker voor onderhoud in Best
Dakdekker met hoogwerken in Geldrop
Dakinspectie rapport in Boxtel
Erkende dakdekkers voor project in Vught

Dakdekker in Breda gezocht? Gratis offerte!

Ga niet zelf dakdekken, maar schakel hiervoor altijd een ervaren dakdekker uit Breda in. Je bent verzekerd van kwaliteit en weet zeker dat je dak voldoet aan de hoogste kwaliteit. Dakdekker nodig?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt de prijsopgave van een dakdekkersbedrijf in Breda. Zo profiteer je van de scherpste prijs! Heb je met spoed de hulp van een dakdekker nodig? Bel dan 085 500 1369 voor direct contact.

Vraag nu gratis en zonder verplichting een offerte aan!